Home » De rattery

De rattery

(Foreign ratteries, for English please see below)

Ik ben Marleen en enorm liefhebber van ratten. Ik heb ze sinds 2007 in huis en sinds 2008 fok ik onder de naam Rattery Double Trouble. Van 2014 tot en met 2019 ben ik gestopt, omdat mijn gezin en drukke baan veel tijd in beslag namen. Ratten fokken gaat namelijk niet alleen over ratten fokken, maar ook over hokken schoonmaken, online kanalen bijhouden, bezoek ontvangen, mails beantwoorden en nog veel meer. Ik woon in Zaandam met mijn twee dochters (9 en 12 jaar) en in het dagelijks leven werk ik in een commerciële functie in de marketing. Het is heerlijk om met ratten bezig te zijn en op die manier mijn hoofd leeg te maken. Mijn kinderen helpen ook goed mee; vooral met rittens knuffelen :-) Ik ben in het bezit van mijn Vakbekwaamheid Overige Zoogdieren (BHVD), ik ben NFRS registered en lid van de NKV. Dit laatste, om ervaring en kennis uit te wisselen met andere fokkers en de diverse lijnen te verbeteren. 

Mijn doel is het fokken van gezonde ratten met een correct uiterlijk, waarbij ook zorgvuldig op karakter geselecteerd wordt. Qua uiterlijk fok ik vooral wat ik zelf mooi vindt. Bij mij zul je dus niet snel ratjes met een husky of japanner tekening aantreffen. Ik richt mij voornamelijk op siamees, burmees en blauw, zowel op zwart als agouti basis. Daarnaast heb ik regelmatig bont en harley in mijn nesten, maar dat is geen doel op zich.

English

Rattery Double Trouble is a small rattery, based in Zaandam, The Netherlands. We have a few litters per year, so our rats and baby rats get all the attention they need. The focus will be on character and health. We will have two breeding lines: siamese/burmese/blue and a variegated line based on black/blue. I am always interested in exchanging rats, but only if you are a serious breeder. Just send me an e-mail and we will see what is possible.