De rattery

Ik ben Marleen Gras en enorm liefhebber van ratten. Sinds 2008 fok ik onder de naam Rattery Double Trouble. van 2014 tot en met 2019 heb ik niet gefokt, omdat mijn gezin en werk vóór gingen op dat moment. Ratten fokken gaat namelijk niet alleen over ratten fokken, maar ook over hokken schoonmaken, online kanalen bijhouden, bezoek ontvangen, mails beantwoorden en nog veel meer. Ik woon in Zaandam met mijn twee dochters (10 en 14 jaar) en in het dagelijks leven werk ik in een commerciële functie op het gebied van sales en marketing. Het is heerlijk om met ratten bezig te zijn en op die manier mijn hoofd leeg te maken. Mijn kinderen helpen ook goed mee; vooral met rittens knuffelen :-) Ik ben in het bezit van mijn Vakbekwaamheid Overige Zoogdieren (BHVD) en ik ben lid van de NFRS en Rodent Club Rattonia. Dit laatste, om ervaring en kennis uit te wisselen met andere fokkers en de diverse lijnen te verbeteren. 

Mijn doel is het fokken van gezonde ratten met een correct uiterlijk, waarbij ook zorgvuldig op karakter geselecteerd wordt. Qua uiterlijk fok ik vooral wat ik zelf mooi vind. Bij mij zul je dus niet snel ratjes met een husky of japanner tekening aantreffen.

Ik fok binnen vier categorieën:
- Blue: Amerikaans blauw, Russisch blauw, Silverblue, Amerikaans platinum, Engels blauw
- C-Locus: Black eyed Siamese, Golden siamese, burmees, al dan niet vermengd met blauw
- Pearl: mink, mink pearl/Dark Phased Pearl, double mink, pearl
- Essex

Daarnaast komt er regelmatig silvermane en harley in de nesten voor. Ik fok alleen met standaard ratten en niet met dwerg, simpelweg omdat ik van grote ratten houd. Ik ben zeer bewust bezig met karakters; dat staat echt op nummer één. Dat is ook de reden dat ik geen mannetjes hoef te castreren, weinig problemen heb met introducties, etc. Ratten kunnen er prachtig uitzien, maar als ze bijten of het leven van hun kooigenoten zuur maken, is dat niet leuk.

Rattery Double Trouble staat geregistreerd onder UBN Nummer 7674697 en is onderdeel van MCG Projects / De Knaagzaak, KVK 90882326.